Zalm met avocadosalade

Zalm met avocadosalade

Deze zalm met avocadosalade is niet alleen heerlijk en super snel, maar het is ook nog eens een super gezonde maaltijd. Het zit boordevol omega-3 vetzuren.

Ingrediënten (2 personen):

– 1 eetlepel appelazijn
– 1 stuk avocado
– 1 beetje roomboter
– 1 stuk komkommer
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 beetje peper
– 250 gram Romaine sla
– 1 theelepel sojasaus
– 1 theelepel wasabi
– 300 gram zalmfilet (met huid)
– 1 beetje zout

Zo maak je het:

Snij de sla, de komkommer en de avocado in stukken en meng die door elkaar.
Maak de dressing door de mayonaise, de appelazijn en de wasabi te mengen en voeg zout naar smaak toe. Om de dressing iets pittiger te maken kun je extra wasabi toevoegen. Verdeel de salade over de borden.
Bak de zalm op hoog vuur in een beetje olijfolie kort op de huid, totdat de huid licht bruin is geworden. Draai vervolgens het vuur laag en bak de zalm vervolgens aan de andere kant. Verdeel de zalm in stukken, besprenkel deze met een beetje sojasausen en leg de zalm op de salade.

Wil je een light versie; gebruik dan yoghurt i.p.v. mayonaise voor de dressing.

Naar een recept van “Supersnelgezond.nl”

Zalm met avocadosalade
Tagged on: