Wiite kool met hamlappen
Een heerlijk Oosters gerecht wat past binnen een koolhydraat arm dieet.
Ingrediënten (2 personen):
– 300 gram witte kool
– 200 gram prei
– 200 gram taugé
– 300 gram hamlappen
– 2 el olijfolie
– 1 tl kerrie
Marinade
– 4 el olijfolie
– 2 el citroensap
– 1 el kikkomansaus
– mespuntje sambal
– 1 teen knoflook, uitgeperst
– zout en peper
Pindasaus
– 2 el pindakaas
– 1 el kikkomansaus
– cayennepeper
Zo maak je het:
Maak een marinade van olijolie, citroensap, kikkomansaus, sambal, knoflook en zout&peper naar smaak. Marineer de hamlappen minimaal 15 minuten.
Snijd of schaaf de witte kool in fijne reepjes en snij de prei in plakjes.
Neem de hamlappen uit de marinade en bak ze in 1 el olijfolie gaar. Gooi de marinade niet weg! Eventueel wat marinade toevoegen als het vlees te droog wordt.
Bak de gesneden kool en prei in een grote koekenpan of hapjespan in 1 el olijfolie in enkele minuten gaar. Spoel de taugé af met heet water en voeg toe aan de groentemix. Laat al omscheppend warm worden. Breng op smaak met peper, zout en kerrie.
Neem het vlees uit de pas en snij dit in plakken.
Meng de pindakaas met 1 el kikkomansaus en wat water. Maak op smaak met cayennepeper. Verwarm dit al roerende, niet laten koken. Giet dit over het vlees.
Eet smakelijk
Naar een recept van “Slank met dr. Frank”