Afvallen met z’n allen (zonder dieet)

Afvallen met z’n allen (zonder dieet!)

Voeding en bewegingsplanAfgelopen februari ben ik, in samenwerking met de sportschool Sports Planet, een afvalgroep gestart. Het doel van deze groep was om door middel van gewoon goede, gezonde voeding (dus geen dieet!) die is afgestemd op de persoon en regelmatig sporten langzaam aan gewicht te gaan verliezen, vetpercentage te verliezen en/of centimeters te verliezen.
In totaal hebben 14 mensen zich aangemeld voor deze groep en zijn we begin februari van start gegaan. De resultaten die we behaald hebben zijn werkelijk super:

Resultaten na 2 maanden (gemiddelden):

  • Gewicht: -3 kg
  • Vetpercentage:  -2.4%
  • Centimeters: -11 cm

En dit allemaal door gewoon normaal gezond te eten en regelmatig te sporten/bewegen.

Een aantal deelnemers wilden na deze 2 maanden nog doorgaan, om het wekelijks wegen en de persoonlijke aandacht langer als ondersteuning te krijgen.

De resultaten van de deze groep (3 maanden) waren nog veel beter:

  • Gewicht: -5.1 kg
  • Vetpercentage:  -4.4%
  • Centimeters: -19 cm. Met uitschieter van maar liefst 26cm

Hoe hebben we dat gedaan?

Iedere deelnemer heeft een uitgebreide vragenlijst en eetdagboek ingevuld. Met deze informatie en alle gegevens over gewicht, centimeters en huidplooi-metingen zijn er persoonlijke voedingsschema’s ontwikkeld.

Daarnaast is er voor alle deelnemers een fitness-schema opgesteld, waarbij ze minimaal 3-maal in de week onder persoonlijke begeleiding moesten gaan sporten.

Elke week werden de deelnemers op een vaste avond gewogen en de voortgang en uitdagingen besproken.

Tijdens de 3 maanden zijn er een aantal lezingen over voeding gegeven en zijn er groepslessen (conditie-)zwemmen en RPM georganiseerd.

Bij deze wil ik Sports Planet en alle deelnemers van harte bedanken voor hun inzet en ondersteuning. Jullie hebben het geweldig gedaan.

Trots op mijn groep!!

Afvallen met z’n allen (zonder dieet)