Gezamelijke detox

Gezamenlijke Detox kuur

DetoxIn April is het weer tijd voor de gezamenlijke Detox kuur.
Doel is het lichaam reinigen, opgeslagen schadelijke stoffen afvoeren. Daarnaast is het mogelijk om wat kilo’s af te vallen, maar dit hoeft niet.

We starten met een kick-off meeting op dinsdag 10 april. Tijdens deze meeting leggen we uit wat detoxen is, waarvoor het verstandig is om dit af en toe te doen en hoe je dit het beste kunt doen.
De officiële start van de detox is op 16 april en zal duren t/m 15 mei.

Tijdens deze kuur ga je, met behulp van 100% natuurlijke voedingssupplementen van doTERRA en een voedingsschema, 30 dagen lang het lichaam ondersteunen in zijn reinigende en ontgiftende werking. Het is mogelijk om het voedingsschema aan te passen aan jouw wensen en doelen.

Er is begeleiding dmv een Facebook groep, waarin we informatie en tips delen en met elkaar kunnen ondersteunen.
Persoonlijke begeleiding een optie.
Natuurlijke supplementen

Waarom Detoxen?

Vrijwel iedereen krijgt, zonder het te weten, allerlei schadelijke en giftige stoffen binnen gedurende zijn leven. Zo zitten er chemicaliën in het eten, toevoegingen in huid & haar producten, medicijnen, en ook de lucht en het water zitten vol schadelijke stoffen. Al zou je nog zo gezond leven, het is onmogelijk om jezelf volledig te beschermen tegen het binnen krijgen van giftige stoffen in je lichaam.

Ons lichaam heeft diverse lichaamssystemen die er voor zorgen dat de schadelijke stoffen die wij binnen krijgen geneutraliseerd worden en als afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden.

Er kan echter een disbalans ontstaan, door bijvoorbeeld slechte eetgewoonten, stress, ziekte, waardoor het lichaam (tijdelijk) onvoldoende capaciteit heeft om de grote hoeveelheden schadelijke stoffen zelf te neutraliseren en af te voeren.

Wanneer er een disbalans is in het lichaam gaat het lichaam het teveel aan schadelijke stoffen dat het niet kan verwerken opslaan in andere weefsels, zoals gewrichten, spieren en vooral vetweefsel. Deze schadelijke stoffen kunnen hier wel tientallen jaren blijven zitten. Zolang deze stoffen zich in het vetweefsel bevinden, zal het lichaam zijn uiterste best blijven doen om dit vetweefsel te behouden. Bij afname van het vetweefsel zouden er namelijk weer grote hoeveelheden schadelijke stoffen vrijkomen dat het lichaam weer extra moet verwerken. Op de lange termijn zouden deze opgeslagen schadelijke stoffen klachten en zelfs chronische aandoeningen kunnen veroorzaken.

De impact van een teveel aan schadelijke stoffen en zeker ook antibiotica kuren is dat de darmflora in disbalans kan raken. Hierdoor kan een overgroei aan ongunstige bacteriën en schimmels in de darm ontstaan en een tekort aan de goede bacteriën. Inmiddels is bekend dat onze darmflora een zeer belangrijke rol speelt bij ons afweersysteem.

Klachten en aandoeningen

Zoals besproken kunnen de opgeslagen schadelijke stoffen en de veranderde darmflora een variatie aan klachten en chronische aandoeningen veroorzaken. Een paar voorbeelden hiervan zijn:
• vermoeidheidhoofdpijn
• pijnlijke gewrichten
• spijsverteringsproblemen
• depressies
• gewichtstoename
• schimmelinfecties, waaronder Candida
• voedsel intoleranties
• verhoogde bloedsuikerspiegel

Het ontgiften van je lichaam kan in dit geval vele voordelen bieden wat mogelijk is middels een detox kuur.

Detox programma

Tijdens deze detox kuur gaan we door middel van voedingssupplementen en uitgebalanceerde voeding, eventueel gecombineerd met een (kortdurend) dieet het lichaam reinigen.

Een detox dieet ontlast de organen door het verminderen van schadelijke stoffen die wij via voeding binnen krijgen waardoor de organen de gelegenheid krijgen te ontgiften.

Supplementen kunnen je lichaam ondersteunen om gemakkelijker de gif- en afvalstoffen weer vrij te maken uit organen / (vet)weefsels en tegelijkertijd te neutraliseren zodat het lichaam ze kan afvoeren.

Datum: 10 april 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: tbd
Start programma: 16 april t/m 15 mei
Controle gezondheid

Aanmelden

Meer informatie of aanmelden?

Aanmelden

 

Ik ben geen robot.

Gezamelijke detox