Chronische (buik)pijn en Hypnotherapie

Wat is chronische (buik)pijn?

Pijn heeft in eerste instantie een alarm functie voor het lichaam. Dat wil zeggen dat het lichaam een signaal geeft dat er iets niet in orde is. Er is iets kapot in het lichaam of iets functioneert niet zoals het hoort. In sommige gevallen is pijn echter chronisch of regelmatig aanwezig, zonder dat daar een oorzaak voor wordt gevonden of de oorzaak is bekend maar er is niets te doen aan de oorzaak van de pijn.
Wanneer de oorzaak van pijn onbehandelbaar is of wanneer de oorzaak onbekend is, dan kan Hypnotherapie helpen om deze pijn te beheersen.
Als voorbeeld van een chronische pijn klacht bespreek ik hieronder Chronische buikpijn bij volwassenen en kinderen.

Chronische buikpijn

Chronische buikpijn kan het gevolg zijn van een onderliggende ziekte maar heel vaak gaat het om functionele buikpijn. Er zijn dan geen afwijkingen van de organen in de buik, maar wel een probleem met de werking ervan. Dat neemt niet weg dat chronische buikpijn een enorme impact heeft op het dagelijkse leven.
Vaak is de oorzaak niet duidelijk en moet men vooral de pijn zelf aanpakken.
Diepe-relaxatieoefeningen of hypnose
De aanpak van functionele buikpijn gebeurt op verschillende vlakken. Medicatie kan een ondersteuning zijn, maar er worden ook maatregelen genomen omtrent de voeding en de levensstijl.
Hypnotherapie of diepe-relaxatieoefeningen kan ingezet worden bij mensen met chronische buikpijn zonder lichamelijke oorzaak. Bij medische hypnose brengen we de patiënt in diepe ontspanning en leren hem zijn pijn of een ander probleem zelf te beheersen.
De resultaten van de hypnotherapie zijn erg goed. In Nederland blijkt 85% van de buikpijnpatiëntjes er volledig of gedeeltelijk mee geholpen te zijn.

Kinderen met buikpijn

‘Hypnotherapie helpt bij buikpijn kind’
Kinderen met ernstige buikpijn zouden in veel gevallen van hun klachten af kunnen komen door hypnotherapie. Met hypnose kunnen kinderen leren om hun darmen beter te beheersen. Dat blijkt uit een onderzoek van professor Marc Benninga van het AMC in Amsterdam.

Hoe werkt Hypnotherapie

Wanneer je wilt weten hoe Hypnotherapie werkt en wat je kan verwachten, kijk dan eens op deze pagina.

Vrijblijvend informatie aanvragen of deelnemen aan een informatiebijeenkomst

Wanneer je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, stuur dan gerust een mail naar info@terrahealth.nl. Ik stuur je dan aanvullende informatie toe

Wanneer je een vrijblijvend deelnemen aan een informatie bijeenkomst? Ik organiseer met regelmaat (elke 2 weken) informatie bijeenkomsten (1-5 deelnemers) waarbij ik alles uitleg over hypnotherapie.
Tijdens deze bijeenkomst kun je al je vragen stellen, kunnen we kort naar jouw persoonlijke situatie kijken en kun je besluiten of je wel of niet met hypnotherapie aan de slag wilt.

Op deze pagina vind je een agenda overzicht van de geplande bijeenkomsten.

Direct een afspraak maken

Het is natuurlijk ook mogelijk om geheel vrijblijvend een persoonlijke afspraak te maken (intake-voorgesprek). Ik neem dan een uur de tijd om je rustig alles uit te leggen en dan kunnen we ook direct jouw persoonlijke plan opstellen. Voor een dergelijke afspraak reken ik €75,-.
Het is niet absoluut noodzakelijk om vooraf een bijeenkomst bij te wonen of intake gesprek te voeren. Als je al overtuigd bent en direct een afspraak voor de eerste hypnotherapie sessie wilt maken dan is dat ook mogelijk.

Afspraken kun je eenvoudig zelf plannen via deze link.
Voor een persoonlijk intake, kies je de optie “voorgesprek”. Om direct een eerste hypnotherapie sessie in te plannen kies je voor de optie “hypnotherapie”.

Buikpijn