Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en Hypnotherapie

Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en Hypnotherapie

Alhoewel de oorzaken van Chronisch vermoeidheidssyndroom soms moeilijk te achterhalen zijn en de reguliere zorg er eigenlijk geen behandeling voor heeft, is er met behulp van o.a. hypnotherapie toch veel te doen voor patiënten met deze aandoening.

Hypnose en hypnotherapie zorgen weer voor energie en levenslust!

CVS

Wat is chronisch vermoeidheidssyndroom

De afkorting CVS staat voor chronisch vermoeidheidssyndroom, een ernstige vorm van vermoeidheidsklachten die niet toewijsbaar zijn aan een herkenbare ziekte. De vermoeidheidsklachten blijven aan, ook al is er sprake van matige inspanning en voldoende rust. Chronische vermoeidheid kan zich uiten aan de hand van beperkingen in het korte termijn geheugen of concentratieproblemen. Ook klachten in het gebied van hals en keel, spier- en gewrichtspijn, slaapproblemen, maag- of darmklachten, spierzwakte en zelfs spraakstoornissen. Iemand met chronische vermoeidheid is constant moe en futloos. Men heeft geen energie om zaken aan te pakken. De aandoening heeft daardoor invloed op het beroepsmatig-, sociaal- en persoonlijk functioneren.

De oorzaak van chronische vermoeidheid is soms moeilijk te achterhalen. Op het moment dat CVS geconstateerd wordt, zijn er geen aanwijsbare factoren die hiervoor een verklaring geven. Een mogelijke oorzaak van deze chronische vermoeidheid kan zowel lichamelijk als psychisch zijn. Zo is bekend dat een blijvende vermoeidheid kan ontstaan na een infectie, operatie of bevalling. Ook na een ingrijpende gebeurtenis kan CVS ontstaan. Zelfs bij het veranderen van werk, een verhuizing of het overlijden van een naaste zijn mogelijke oorzaken.

Het zijn vaak andere, nieuwe factoren die de vermoeidheid in stand houden. Conventionele behandelmethoden, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT) zijn er op gericht om op een bewustzijnsniveau de instandhoudende factoren aan te pakken.

Chronisch vermoeidheidssyndroom en hypnotherapie

De behandeling met hypnose en hypnotherapie bij het chronische vermoeidheidssyndroom is gericht op het verbeteren van het zelfherstellend vermogen. Daarnaast wordt het immuunsysteem versterkt teneinde weer een vitaal leven te kunnen leiden. Ook vindt er pijnbestrijding plaats door in te gaan op individuele pijnklachten. De behandeling bestaat meestal uit enkele sessies waarna een significante verbetering van de klachten merkbaar is.

Hoe werkt Hypnotherapie

Wanneer je wilt weten hoe Hypnotherapie werkt en wat je kan verwachten, kijk dan eens op deze pagina.

Vrijblijvend informatie aanvragen of deelnemen aan een informatiebijeenkomst

Wanneer je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, stuur dan gerust een mail naar info@terrahealth.nl. Ik stuur je dan aanvullende informatie toe

Wanneer je een vrijblijvend deelnemen aan een informatie bijeenkomst? Ik organiseer met regelmaat (elke 2 weken) informatie bijeenkomsten (1-5 deelnemers) waarbij ik alles uitleg over hypnotherapie.
Tijdens deze bijeenkomst kun je al je vragen stellen, kunnen we kort naar jouw persoonlijke situatie kijken en kun je besluiten of je wel of niet met hypnotherapie aan de slag wilt.

Op deze pagina vind je een agenda overzicht van de geplande bijeenkomsten.

Direct een afspraak maken

Het is natuurlijk ook mogelijk om geheel vrijblijvend een persoonlijke afspraak te maken (intake-voorgesprek). Ik neem dan een uur de tijd om je rustig alles uit te leggen en dan kunnen we ook direct jouw persoonlijke plan opstellen. Voor een dergelijke afspraak reken ik €75,-.
Het is niet absoluut noodzakelijk om vooraf een bijeenkomst bij te wonen of intake gesprek te voeren. Als je al overtuigd bent en direct een afspraak voor de eerste hypnotherapie sessie wilt maken dan is dat ook mogelijk.

Afspraken kun je eenvoudig zelf plannen via deze link.
Voor een persoonlijk intake, kies je de optie “voorgesprek”. Om direct een eerste hypnotherapie sessie in te plannen kies je voor de optie “hypnotherapie”.