Burn-out en Hypnotherapie

Burn-out en Hypnotherapie

Burn-outWanneer je last hebt van een burn-out dan voel je je vaak leeg en uitgeput. Je hebt het gevoel dat je het allemaal eigenlijk niet meer aankan; “de rek is eruit” – “de emmer is leeg”.
Je staat ‘s morgens al moe op, geen zin om naar werk te gaan of überhaupt iets te doen. Je kan je moeilijker concentreren, krijgt minder gedaan en raakt om het minste geïrriteerd of gefrustreerd. Vaak heb je ook last van slapeloosheid, relatie-problemen en nog allerlei andere klachten.
Een burn-out is een soort uitputting van het lichaam die meestal ontstaan is door langdurige werkstress, als kunnen ook privé omstandigheden de oorzaak zijn of in ieder geval mede-oorzaak zijn.

Waarom en hoe ontstaat een burn-out

Een burn-out ontstaat doordat je langdurig blootgesteld bent aan stress. Stress is in principe een hele gezonde en effectieve reactie van het lichaam op gevaar en spanning. Het helpt je alert en energiek te zijn, zodat je doeltreffend kunt reageren en het beste uit jezelf kunt halen. Maar wanneer stress voortdurend aanwezig is dan raak je opgebrand, vermoeid en vaak somber.
Niet iedereen is even gevoelig voor stress. Juist wanneer je een harde werker bent, behulpzaam, veel verantwoordelijkheid gevoel hebt en het graag goed wil doen dan ben je vaak gevoeliger voor een burn-out.

Wat kan hypnotherapie doen

Omdat je klachten vooral zijn ontstaan door de manier waarop jij omgaat met stressvolle situaties, problemen en hoe jij in het leven staat, kan hypnotherapie heel effectief zijn bij de behandeling van een burn-out. Zo leer je om gemakkelijker te ontspannen, minder te piekeren, hoe je je energieker voelt zodat je weer dingen wilt gaan doen en je bouwt aan meer zelfvertrouwen.

Het programma

Het Burn-out met hypnotherapie Programma is een basis programma dat bestaat uit een intake met 2 hypnotherapie sessies. Daarnaast leer je zelfhypnose en krijg je verschillende zelfhypnose-audiobestanden om je te ondersteunen tijdens het programma en daarna.
We gaan uitgebreid onderzoeken wat de oorzaken zijn voor jouw burn-out en zal het programma worden aangepast aan jouw specifieke situatie, problemen en doelen.

Hoe werkt Hypnotherapie

Wanneer je wilt weten hoe Hypnotherapie werkt en wat je kan verwachten, kijk dan eens op deze pagina.

Vrijblijvend informatie aanvragen of deelnemen aan een informatiebijeenkomst

Wanneer je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, stuur dan gerust een mail naar info@terrahealth.nl. Ik stuur je dan aanvullende informatie toe

Wanneer je een vrijblijvend deelnemen aan een informatie bijeenkomst? Ik organiseer met regelmaat (elke 2 weken) informatie bijeenkomsten (1-5 deelnemers) waarbij ik alles uitleg over hypnotherapie en ook de speciale programma’s zoals het burn-out programma.
Tijdens deze bijeenkomst kun je al je vragen stellen, kunnen we kort naar jouw persoonlijke situatie kijken en kun je besluiten of je wel of niet het programma wilt gaan volgen.

Op deze pagina vind je een agenda overzicht van de geplande bijeenkomsten.

Direct een afspraak maken

Het is natuurlijk ook mogelijk om geheel vrijblijvend een persoonlijke afspraak te maken (intake-voorgesprek). Ik neem dan een uur de tijd om je rustig alles uit te leggen en dan kunnen we ook direct jouw persoonlijke plan opstellen. Voor een dergelijke afspraak reken ik €75,-.
Het is niet absoluut noodzakelijk om vooraf een bijeenkomst bij te wonen of intake gesprek te voeren. Als je al overtuigd bent en direct een afspraak voor de eerste hypnotherapie sessie wilt maken dan is dat ook mogelijk.

Afspraken kun je eenvoudig zelf plannen via deze link.
Voor een persoonlijk intake, kies je de optie “voorgesprek”. Om direct een eerste hypnotherapie sessie in te plannen kies je voor de optie “hypnotherapie”.