Gevulde avocado met garnalen

Gevulde avocado met garnalen

Avocado is super gezond en altijd lekker. Deze gevulde avocado is snel klaar en eventueel mee te nemen als lunch gerecht.

Ingrediënten (2 porties):

– 2 avocado’s
– 100 gram garnalen
– 2 eieren, hardgekookt en gepeld
– Het sap van een halve citroen of limoen of 2-3 druppels lemon olie
– Een snufje peper, zout en eventueel knoflook(poeder) naar smaak
– Een takje verse peterselie en/of dille, gehakt

Zo maak je het:

Snijd de avocado’s doormidden en haal bij beide de pit eruit.
Verwijder voorzichtig het vruchtvlees uit de schil, door het bijvoorbeeld met een lepel uit de schil te scheppen. Bewaar de avocado schillen ondertussen even apart.
Pureer het vruchtvlees en voeg er citroen- of limoensap, peper, zout en knoflook aan toe.
Spoel de garnalen af, laat ze uitlekken en meng ze door de avocado.
Schep dit mengsel in de lege avocadoschillen en garneer dit met een half ei en wat verse peterselie en/of dille.

Ook heerlijk met gerookte zalm.

Gevulde avocado met garnalen
Tags: