Fibromyalgie en Hypnotherapie

Fibromyalgie en Hypnotherapie

Fibromyalgie
Alhoewel er nog maar weinig bekend is over de oorzaken van Fibromyalgie en de reguliere zorg er eigenlijk geen behandeling voor heeft, is er met behulp van o.a. hypnotherapie toch veel te doen voor patiënten met deze aandoening.

Wat is fibromyalgie

Fibromyalgie (FM), de letterlijke betekenis is: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt in de volksmond ook weleens weke-delen reuma genoemd en lijkt veel op de aandoening Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS). Het is een chronische aandoening die zich vaak uit in stijfheid, pijn, slecht slapen en vermoeidheid. Fibromyalgie is een aandoening die bij uitsluiting wordt vastgesteld. Omdat er na onderzoek geen oorzaak gevonden kan worden waar de klachten vandaan komen en geen ander ziektebeeld kan worden toegewezen, krijgt de patiënt de diagnose fibromyalgie. Het is mede daardoor dat er vaak een ontkenning is van dit ziektebeeld door werkgevers, de omgeving en zelfs huisartsen en specialisten.

Fibromyalgie klachten kunnen worden verminderd door matige beweging en veel rust te nemen. Voor FM zijn er momenteel nog geen medicijnen beschikbaar. Als pijnbestrijding kan gebruik gemaakt worden van normale pijnstillers. In Nederland lijden ca. 2% van de mensen aan deze aandoening. Vooral bij vrouwen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar komt het vaker voor dan bij mannen.

Fibromyalgie, mogelijke oorzaken

Hoewel er over fibromyalgie nog weinig bekend is, gaan onderzoekers ervan uit dat het een neurologische afwijking is. Fibromyalgie is een vorm van het disfunctioneren van neurotransmitters. Mogelijke risicofactoren zouden kunnen zijn:
• erfelijke afwijking
• het verlies van oestrogeen tijdens de menopauze
• een zwakke fysieke conditie
• een ingrijpende gebeurtenis zoals een trauma na een ongeval of ziekte
• emotionele stress

Behandeling door middel van hypnotherapie

Hoewel de bron niet bekend is kan een hypnotiseur of hypnotherapeut vaak wel veel betekenen op het gebied van pijnbestrijding. Fibromyalgie patiënten beleven pijn vaak intenser dan mensen die deze aandoening niet hebben. Door de pijnklachten te verminderen heeft de patiënt meer kwaliteit van leven.

Hoe werkt Hypnotherapie

Wanneer je wilt weten hoe Hypnotherapie werkt en wat je kan verwachten, kijk dan eens op deze pagina.

Vrijblijvend informatie aanvragen of deelnemen aan een informatiebijeenkomst

Wanneer je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, stuur dan gerust een mail naar info@terrahealth.nl. Ik stuur je dan aanvullende informatie toe

Wanneer je een vrijblijvend deelnemen aan een informatie bijeenkomst? Ik organiseer met regelmaat (elke 2 weken) informatie bijeenkomsten (1-5 deelnemers) waarbij ik alles uitleg over hypnotherapie.
Tijdens deze bijeenkomst kun je al je vragen stellen, kunnen we kort naar jouw persoonlijke situatie kijken en kun je besluiten of je wel of niet met hypnotherapie aan de slag wilt.

Op deze pagina vind je een agenda overzicht van de geplande bijeenkomsten.

Direct een afspraak maken

Het is natuurlijk ook mogelijk om geheel vrijblijvend een persoonlijke afspraak te maken (intake-voorgesprek). Ik neem dan een uur de tijd om je rustig alles uit te leggen en dan kunnen we ook direct jouw persoonlijke plan opstellen. Voor een dergelijke afspraak reken ik €75,-.
Het is niet absoluut noodzakelijk om vooraf een bijeenkomst bij te wonen of intake gesprek te voeren. Als je al overtuigd bent en direct een afspraak voor de eerste hypnotherapie sessie wilt maken dan is dat ook mogelijk.

Afspraken kun je eenvoudig zelf plannen via deze link.
Voor een persoonlijk intake, kies je de optie “voorgesprek”. Om direct een eerste hypnotherapie sessie in te plannen kies je voor de optie “hypnotherapie”.