Zuurkoolschotel met gehakt en champignons
De een vindt het heerlijk, een ander vindt het vreselijk. Maar één ding is zeker: Zuurkool is heel gezond! Het zit boordevol vitamine C en B.
Dit recept is koolhydraat arm. Je kunt het uitstekend combineren met bijvoorbeeld aardappelpuree voor de anderen aan tafel. Het voorbereiden is snel gebeurd. Daarna moet het nog een half uur in de oven.
Ingrediënten (4 personen):
– 500 gr zuurkool
– 500 gr rundergehakt
– 100 gr spekreepjes
– 250 gr kastanje champignons
– 1 bakje Kruidenroomkaas
– 2 eieren
– water
– peper en zout
– geraspte kaas voor garnering
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekreepjes en rul het gehakt. Voeg de champignons toe en bak deze ook kort mee. Breng op smaak met peper en zout en laat pruttelen tot het goed gaar is.
Laat ondertussen de zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
Haal het gehaktmengsel van het vuur en voeg de zuurkool toe. Goed mengen.
Klop in een andere schaal de eieren en de roomkaas goed door. Er mogen geen klontjes meer in zitten. Voeg vervolgens water toe, totdat het net zo dun is als melk.
Schep dit ei/roomkaas mengsel door het gehakt/zuurkoopmengsel. Goed mengen en in de ovenschaal scheppen.
Bestrooi dit met de geraspte kaas en zet dit 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!