Snelle Pasta Bolognese saus
Er zijn een aantal zeer bekende pasta gerechten die vrijwel iedereen wel eens eet. Pasta Bolognese is zo’n voorbeeld. Voor het originele recept moet de saus soms wel 2.5uur sudderen, maar hieronder vind je een snelle variant.
Je kunt hem binnen 30 minuten op tafel hebben, is heel eenvoudig te bereiden, hij zit boordevol groenten en de meeste kinderen zijn er dol op.
Ingrediënten (3-4 personen):
– Een stuk of 10 wortels
– 1 rode paprika
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 2 blikken tomatenblokjes of gepelde tomaten (400g per blik)
– 400 gram gehakt
– flinke eetlepel Italiaanse kruiden (of verse kruiden zoals basilicum)
– 1 eetlepel paprikapoeder
– olijfolie
– peper en zout
Zo maak je het:
Was de wortels en snijd ze in stukken. Pel de tenen knoflook, snijd de paprika in stukken, pel de uien en snijd ze doormidden. Doe vervolgens alle groenten in een keukenmachine, samen met de Italiaanse kruiden, wat peper en zout en maal fijn.
Bak het groentemengsel ongeveer 5 minuten in een flinke scheut olijfolie. Schep het mengsel uit de pan en bewaar. Rul vervolgens het gehakt met de paprikapoeder, peper en zout totdat het goudbruin is. Schep nu het groentemengsel bij het gehakt en roer goed door elkaar.
Voeg de blikken tomatenblokjes toe, vul 1 blikje met water en voeg ook dit toe aan de saus. Voeg de kruiden toe, roer goed door en laat dit op zacht vuur minstens 15 minuten pruttelen. Eventueel nog extra water toevoegen.
Serveer dit over de pasta en bestrooi met geraspte kaas.
Koolhydraat arme versie serveren? Snij dan een courgette in kleine blokjes of reepjes, kook die heel kort en gebruik die als alternatief voor de pasta. Je proeft nauwelijks verschil!
Heerlijk met een groene salade erbij geserveerd.
Naar een recept van “Chickslovefood.com”