Wraps met broccolispread, rosbief en rucola

Wraps met broccolispread, rosbief en rucola

Wraps met broccolispread, rosbief en rucola

Wij zijn dol op wraps, dus komt het regelmatig voor dat er bij feesten en borrelmomenten wraps als kleine hapjes staan. Je kunt er eindeloos mee variëren. De broccoli is één van de meest gezonde groenten; het zit boordevol gezonde voedingsstoffen en bevat maar weinig calorieën.
Deze versie is volledig suikervrij.

Je kunt bij voorkeur speltwraps of boekweitwraps gebruiken van de natuurwinkel of deze zelf maken.
Je kunt de broccolispread de avond van te voren maken en koel en afgesloten in de koelkast bewaren. De volgende morgen snel de wraps besmeren, beleggen, snijden en klaar is je lunch gerecht!

Ingrediënten:

100gr broccoli
zeezout
1 el pijnboompitten
1 lente-ui
150 gr zachte geitenkaas
20 gr pecorino romano, geraspt
1 teen knoflook, geperst
4 wraps
4-8 plakken rosbief
handje rucola
peper en ev. zout
ev. verse bieslook

Zo maak je het:

Maak de broccoli schoon, snijd het in kleine stukjes en kook in water met wat zeezout gaar. Laat goed uitlekken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Maak het lente-uitje schoon en snijd fijn. Pureer de broccoli in een blender en voeg de geitenkaas, pecorino en knoflook toe. Pureer dit kort mee. Maak op smaak met peper en zout.

Besmeer elke wrap met een laag broccolispread. Verdeel de plakken rosbief over de 4 wraps en verdeel vervolgens de rucola erover. Rol de wraps op en snijd in stukken.
Voor een lunch gerecht in tweeën, als borrelhapje in 6 stukjes. Zet deze dan vast met een satéprikker.

Naar een recept van Anne Marie Reuzenaar, “Natuurlijk zonder suiker kookboek”.

Wraps met broccolispread, rosbief en rucola
Tags: