Zuurkoolschotel met kip

Zuurkoolschotel met kip

Een heerlijke zuurkoolschotel, gecombineerd met kip, pasta en tomaatjes. Mager en gemakkelijk te bereiden.

Ingrediënten (3-4 personen):

– 200 g volkoren pasta
– 250 g kip in stukjes
– 1 zak gekookte zuurkool (500 g)
– 1 bakje cherrytomaten (250 g)
– 1 el komijnzaadjes
– 1 beker light crème fraîche (200 g)
– 100 g 20+ kaas, geraspt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen een hapjespan met olie of boter en bak de kip. Voeg de zuurkool, tomaten, komijnzaad en crème fraîche light toe. Roer om en schep het mengsel in de ingevette ovenschaal.
Giet de pasta af en meng door het zuurkoolmengsel.
Bestrooi met de kaas en zet de schaal 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Naar een recept van “mylifeslim”

Zuurkoolschotel met kip
Tags: