Franse stoofschotel met boontjes
In het weekend hou ik er wel van om eens iets extra’s te doen en gerechten te maken die een tijd in de oven moeten of lang mogen sudderen. Deze Franse stoofschotel past daar uitstekend bij!
Ingrediënten (2 personen):
– 400 gram sukadelapjes of stooflapjes in blokjes
– 50 gram ontbijtspek in plakjes
– 2 uien, in ringen
– 2 tenen knoflook, in plakjes
– 100 gram (winter) wortels, in schijfjes
– 100 gram courgette, in blokjes
– 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 1 tl paprikapoeder, peper, zout, 2 el olijfolie, 50 ml droge, rode wijn
– 10 olijven zonder pit
– 1 glas water
– 300 gram sperziebonen
Zo maak je het:
Snijd het vlees in groet dobbelstenen. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ontbijtspek toe en bak enkele minuten. Voeg de uien toe en bak dit even mee. Voeg hierna de kruiden toe en vervolgens de knoflook, olijven, de wortel en courgette.
Als laatste de rode wijn toevoegen, samen met 1 glas water. Breng dit op temperatuur en laat daarna op laag vuur minimaal 2 uur zachtjes stoven. Tussendoor omroeren en eventueel nog wat water toevoegen.
Voeg vlak voor het opdienen de gaargekookte boontjes toe.
Serveer dit met zilvervliesrijst of gekookte aardappelen.