Courgettebrood
Nogmaals een koolhydraat arm lunch recept. Dit brood is heerlijk om vers te eten, maar je kunt het ook, voorgesneden in plakken, invriezen. Als je bakpapier tussen de plakken legt wanneer je het invriest, dan is het weer gemakkelijk per stuk uit de vriezer te halen.
Ingrediënten (18-20 sneetjes):
– 200 gram courgette (geraspt met schil)
– 30 gram ui(en)
– 1 teentje knoflook
– 4 ei(eren)
– 75 gram kruidenroomkaas
– 100 ml roomboter gesmolten (of kokosolie)
– 200 gram amandelmeel
– 1 eetlepel kokosmeel OPTIONEEL
– 50 gram lijnzaad
– 1/4 theelepel groentebouillon poeder
– 1 theelepel bakpoeder (wijnsteen)
– Italiaanse kruiden
– peper
– zaden en pitten voor garnering, bv zonnebloem- en pompoenpitten
Zo maak je het:
Verwarm de hete lucht oven voor op 175 graden. Bekleed een broodvorm of cakevorm met nat bakpapier.
Was en rasp de courgette, snipper het uitje en pers de knoflook uit. Meng in een grote kom de courgette, de eieren, ui, knoflook, kruidenkaas en de gesmolten boter.
Meng vervolgens het meel, lijnzaad, het bouillonpoeder en de bakpoeder door het mengsel en voeg naar smaak Italiaanse kruiden en peper toe.
Schep het mengsel in de bakvorm en breng eventueel de zaden of pitten aan boven op het brood.
Bak het brood in ongeveer 45-60 minuten. Het brood is gaar wanneer een satéprikker schoon blijft als je hem in het midden in het brood steekt. Laat het brood minstens 10 minuten afkoelen.
Heerlijk met boter of kaas.
Het brood is ongeveer 2-3 dagen houdbaar in de koelkast, in een afgesloten doos of zak. Het is ook goed te bewaren in de vriezer.
Een snee brood bevat ongeveer 1,3 gr. koolhydraten.
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 55 minuten
Naar een recept van “koolhydraatarmrecept.nl”