Zuurkool salade

Zuurkool salade

Deze koude zuurkoolsalade moet je ruim van te voren bereiden, zodat de smaken goed door elkaar heen kunnen trekken. Heerlijk als bijgerecht of als lunchgerecht.

Ingrediënten (6 porties):

– 500 gr wijnzuurkool
– 2 in blokjes gesneden stengels selderij
– 1/2 grote groene paprika, in blokjes gesneden
– 1/2 grote ui, fijngehakt
– Een druppel zoetstof
– 1 kopje olijfolie
– 1 kopje wijn-azijn

Zo maak je het:

Leg de zuurkool in een vergiet en spoel goed met koud water. Goed laten uitlekken, druk het water er eventueel met keukenpapier uit. Voeg selderij, paprika en ui bij de droge zuurkool.
Meng in een klein kommetje olie, zoetstof en azijn. Giet deze saus over de zuurkool en schep alles luchtig door elkaar. Zet de salade 4 à 5 uur, afgedekt, in de koelkast en dien hem koud op.

Naar een recept van “Lowcarbrecepten.nl-Louise”

Zuurkool salade
Tagged on: