Zelfhypnose

Zelfhypnose

ZelfhypnoseZelfhypnose is een methode om jezelf onder hypnose te brengen om vervolgens ingesleten gedragspatronen te doorbreken en positieve veranderingen in je leven te brengen. Zo is het uitermate geschikt voor:
– Stress verminderen
– Slaapproblemen aanpakken
– Zelfvertrouwen vergroten
– Angsten en fobieën oplossen
– etc

Zelfhypnose leren

Je kunt jezelf leren om zelfhypnose toe te passen met behulp van zelfhulpboeken en internet. Het probleem hiervan is dat je nooit zo diep in hypnose kunt komen als wanneer een hypnotherapeut/hypnotiseur je al eens de staat van hypnose heeft laten ervaren en deze staat bij jou heeft verankerd.
Wanneer jij werkelijk je eigen hypnotherapeut wilt zijn, dan is het van essentieel belang dat je de diepe staat van hypnose al eens hebt ervaren en kunt herkennen, want zodra je de juiste hypnosediepte hebt bereikt kun je zelfsuggesties gaan toepassen.

Voordelen Zelfhypnose

Het grootste voordeel is dat er geen limiet is aan de veranderingen die je wilt maken. Je werkt gedurende een periode aan één probleem en je zult versteld staan van de veranderingen die je waarneemt. Wanneer jij tevreden bent over de resultaten kun je vervolgens gaan werken aan andere problemen. Wat jij wilt!

Zelfsuggesties of geleidde zelfhypnose

Wanneer je zelfhypnose hebt geleerd en je kunt jezelf onder hypnose brengen dan kun je de doelen die je wilt bereiken als suggesties aan je onderbewustzijn. Je noemt dit auto-suggesties. Dit is de meest flexibele manier voor zelfhypnose omdat jij bepaalt en beschrijft wat je doel is.
Wanneer je het prettiger vindt om standaard suggesties-visualisaties te gebruiken dan zijn er ook geleidde zelfhypnose audiosessies beschikbaar.

Zelfhypnose leren tijdens een Hypnotherapie sessie

Om het effect van een hypnotherapie sessie nog beter te verankeren in je onderbewustzijn is er de optie om de sessie aan te vullen met het aanleren van zelfhypnose.
Je leert dan onder hypnose hoe je jezelf later in hypnose kunt brengen. Daarmee kun je later zelf, thuis, de gevoelens en gedrag wat je wilt bereiken herhalen en daarmee versterken.
Wanneer je er voor kiest om zelfhypnose toe te voegen aan je hypnotherapie sessie, dan ontvang je daarbij ook een audio-bestand.