Zelfgemaakte Heksenkaas

zelf gemaakte heksenkaasZelfgemaakte Heksenkaas®

Één van de favorieten bij ons thuis is Heksenkaas. Wanneer mijn kinderen thuis zijn en we zetten de heksenkaas op tafel dan moet ik er bij blijven, anders is het potje binnen 10 minuten leeg. Als een stel uitgehongerde aasgieren vallen ze er op aan. Begrijpelijk, want het is ook gewoon super lekker.
Het nadeel van de kant-en-klare versie is de hoeveelheid suiker, zoetstoffen, verdikkingsmiddelen etc. Toevoegingen die ik niet nodig heb.
Gelukkig is het heel eenvoudig om een eigen versie te maken die minstens even lekker is en toch snel klaar.

Heerlijk met de Italiaanse dip-stokjes, maar ook in komkommer kuipjes, uitgeholde tomaatjes, op de wraps, op brood…… en ga zo maar door. Laat je fantasie gaan.

 

Ingrediënten voor 250gr:

150g kruidenkaas (1 bakje)
60g yoghurt
30g rauwe prei (lichtgroene deel)
10g verse peterselie
1 snufje zout
1 snufje versgemalen zwarte peper
een druppel lemon essentiële olie of enkele druppels citroensap

Ik gebruik de meest simpele kruidenkaas uit de supermarkt, daar zitten vrijwel geen onnodige toevoegingen in.

Voor een iets romigere versie gebruik je light mayonaise i.p.v. yoghurt.

Zo maak je het:

Eventueel prei eerst blancheren (kort in heet water onderdompelen) voor een iets minder scherpe smaak.
Pureer de prei en peterselie samen met de mayonaise, zout, peper en citroensap met een staafmixer. Spatel vervolgens voorzichtig de kruidenkaas erdoor

Eet smakelijk!

Naar een recept van eetpraat.nl

Zelfgemaakte Heksenkaas
Tagged on: