Stoppen met Roken

Stoppen met Roken

Stoppen met roken

Een van de grootste frustraties voor vele mensen is dat ze willen stoppen met roken, maar dat het toch iedere keer weer niet lukt. Herken je dat gevoel?

Hier kun je lezen:

  • Waarom stoppen met roken zo moeilijk is
  • Wat dan wel helpt (hypnotherapie) en waarom
  • Hoe jij, NU, een eerste stap kunt zetten om NU ECHT en DEFINITIEF te stoppen. En dat in maar één tot twee sessies!

Waarom is stoppen met roken zo moeilijk

Gedachten als “ik kan het niet”, “ik faal”, “Waarom kan ik dat toch niet?” Ik kan zoveel ,waarom kan ik dit niet?

Eigenlijk is het helemaal niet zo raar dat het niet lukt, sterker nog; het is eigenlijk best logisch dat maar een heel klein percentage mensen zelf, puur op wilskracht, kan stoppen.

Om te stoppen met een gewoonte – zelfs al is het een slechte gewoonte – moet je een beroep doen op je wilskracht. Je daadkracht. Je moet niet alleen die eerste dagen met ontwenningsverschijnselen door, maar daarna moet je dagen/weken/maanden lang weerstand bieden aan die oude rook momenten. De momenten waarop je “normaal gesproken” een sigaretje opstak, of de momenten waarop je het moeilijk hebt en troost, ontspanning, rust of gezelligheid nodig hebt. Het kan ook nog zijn dat je bepaalde angsten hebt voor de gevolgen van het stoppen met roken, zoals gewichtstoename, obstipatie of sociale issues.

Ook weet je wel dat de voordelen van het stoppen met roken absoluut opwegen tegen de nadelen, het kan voor je onderbewustzijn wel reden zijn om jou te laten roken.

En helaas wordt ons brein voor ongeveer 90% aangestuurd door ons onderbewustzijn!

Onderbewuste Mind

Dus al wil je echt stoppen met roken. Al weet je dat het beter voor je is, gezonder…

Als 90% van je brein, dat deel wat grotendeels bepaalt wat voelt, denkt en uiteindelijk doet zegt dat je moet blijven roken…

Hoe groot denk je dan dat de kans is dat je werkelijk stopt met roken?

Heeft stoppen met roken nog wel zin als je al heel lang rookt?

Heeft altijd zin om te stoppen met roken, zelfs als je al heel erg lang rookt! Onderzoek van onder andere het KWF laat zien dat je al na een paar dagen gemakkelijker kan ademen en na een paar jaar heb je al veel minder kans op hart- en vaatziekten. Ook de kans op het krijgen van kanker neemt af, al heeft het een aantal jaar nodig voordat het risico op kanker weer even groot is als voor niet-rokers.

Heb je alles al geprobeerd?

Ongeveer een derde van alle mensen die roken hebben al wel eens een stoppoging gedaan. Het blijkt dat maar 6-10% van de mensen die dat zonder enige vorm van hulp doet ook daadwerkelijk slaagt bij zijn stoppoging. Dat betekent dat ongeveer 90-94% weer binnen een jaar rookt.
Hulpmiddelen zoals nicotine pleisters en kauwgom, medicijnen, ondersteunende apps, zelfhulpprogramma’s, cursussen of persoonlijke coaching helpen iets beter, maar nog steeds blijkt dat 70-90% binnen één jaar na de startdatum weer rookt.

Tegenwoordig is het ook een “trend” om over te stappen op een e-sigaret. Volgens de reclames zitten hier veel minder schadelijke stoffen in dan in een sigaret en daardoor een gezondere oplossing. Er is echter nog niets bekend over de lange termijn effecten van de e-sigaretten. Daarnaast zijn de voorlopige bevindingen vanuit Amerika zeer verontrustend.

Waarom hypnotherapie wel werkt!

Vrijwel alle bovenstaande methodes doen een beroep op je bewustzijn; de daadkracht, motivatie, je sterke wil. Dat houdt dus in dat je bewuste mind, wat maar 5-10% van je brein beslaat moet proberen om je onderbewustzijn te veranderen. Het is een oneerlijke strijd!

Maar met hypnotherapie kun je direct invloed uitoefenen op dat onderbewustzijn, zodat ook je onderbewustzijn wil stoppen met roken, roken absoluut niet meer lekker vindt en geen behoefte meer heeft aan een sigaret/tabak. En dat verschil ga je al na één sessie merken. Een enkele keer is een tweede sessie nodig om het definitieve resultaat te bereiken

Lees meer over het complete Stoppen met Roken programma

Stop ook met roken in één tot twee sessies!

Direct een afspraak maken

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken      

   

Of kom naar een geheel vrijblijvende informatie bijeenkomst waar alles wordt uitgelegd over hypnotherapie en de verschillende programma’s.    

    Informatie bijeenkomst