Spinazie muffins met tomaat

Spinazie muffins met tomaat

Deze koolhydraat-arme muffins zijn heerlijk warm te eten, maar ook prima om koud mee te nemen voor een lunch buiten de deur.
Maak ze ook eens als mini-muffins en serveer ze bij de borrel.
Ze bevatten ongeveer 1 gram koolhydraat per muffin.

Ingrediënten (16 porties):

– 450 gram verse spinazie
– Olijfolie
– knoflookpoeder
– 4 ei(eren)
– 100 ml slagroom
– 100 gram kruidenroomkaas
– 50 gram amandelmeel
– 10 gram kokosmeel
– chilipoeder
– Italiaanse kruiden
– peper en zout
– 3 x 12 kleine blokjes feta 60 gram
– 12 plakjes tomaten en/of cherrytomaatjes

Zo maak je het:

Roerbak de spinazie tot het geslonken in wat kokosolie met knoflookpoeder of verse knoflook, laat uitlekken in een bolzeef, druk al het overtollige vocht eruit!
Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht) en vet een muffinvorm in of gebruik siliconenvormpjes.
Doe eieren, slagroom, kruidenkaas, amandelmeel en kokosmeel samen met de spinazie in de keukenmachine en laat draaien tot een mooie egale groene schuimige massa. Breng op smaak met chili en de kruiden of gebruik specerijen die je zelf lekker vindt en meng goed door elkaar.
Snijd minstens 3 x 12 blokjes feta van ong. 60 gram feta. Doe 3 blokjes in elke holte en schenk het ei/spinaziemengsel tot een eindje onder de rand van je vormpjes en dek af met een plakje tomaat of leg er voorzichtig een cherrytomaatje in. Strooi er nog wat Italiaanse kruiden over en wat peper uit de molen.
Bak de muffins in 30-40 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een houten prikker (die moet er schoon en droog uitkomen). Laat 10 minuten in de oven staan met de deur dicht om inzakken te voorkomen.
Haal de spinazie muffins daarna direct voorzichtig uit de vormpjes en serveer ze of laat verder uitdampen op een rooster

Naar een recept van “koolhydraatarmrecept.nl”

Spinazie muffins met tomaat
Tags: