Risotto

Risotto

Risotto is heerlijk, maar het kan soms lang duren voor het klaar is. Dit is een eenvoudig en redelijk snel recept.

Ingrediënten (3-4 personen):

– 400 gr. runder gehakt,
– 1 pak rijst
– doosje champignons
– (vlees)tomaat
– ui en/of prei
– paprika
– zakje geraspte kaas
– ketjap
– bouillon (strooi of een blokje)
– 3 kopjes water

Zo maak je het:

Was en snij de groenten in stukjes. Rul het gehakt in een hapjespan. Voeg prei, ui, paprika en champignons toe en bak dit kort op een hoog vuur mee. Goed blijven omscheppen. Doe de rijst uit het pak er zo bij en bak de rijst mee tot deze glazig wordt. Daarna het water toevoegen met het bouillon(blokje) Dit ongeveer 15 min laten stoven totdat al het water is opgenomen. Af en toe roeren en eventueel wat water toevoegen. Als de rijst klaar is de vleestomaat en de ketjap er door roeren en de kaas erover strooien. Dit nog even met de deksel op de pan laten staan tot de kaas gesmolten is.

Lekker met een simpele salade van ijsbergsla.

Risotto
Tagged on: