Kip tandoori

Kip tandoori

Een heerlijk zelfgemaakte kip-tandoori. Prima te gebruiken als vervanger van bv Chicken tonight.
Tip: Marineer de kip lekker de dag tevoren.

Ingrediënten (4 personen):

– 3 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
– 2.5 dl magere yoghurt
– 4 kipfilets (500 g)
– 1 kleine rode ui, fijngesneden
– 1 theel. paprikapoeder
– ½ theel. gemalen komijn (djinten)
– ½ theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
– ½ theel. gemalen kaneel
– ½ theel. chilipoeder
– ½ theel. peper
– zout

Saus:
– 2.5 dl magere yoghurt
– 1 komkommer, zaad zo nodig verwijderd, in blokjes
– ½ bosje verse koriander, fijngesneden

Zo maak je het:

Voorbereiding: 25min en minimaal 2 uur marineren
Vermeng in een ondiepe schaal de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, het korianderzaad, de kaneel, het chilipoeder, de peper en een snufje zout. Roer er 2½ dl yoghurt door. Kerf de kipfilets hier en daar die in met een scherp mesje. Leg ze in het yoghurtmengsel en laat ze afgedekt minstens 2 uur (of een hele nacht) marineren in de koelkast. Keer ze tussentijds regelmatig.

Bereiden: 20min
Verwarm de oven voor op 270 °C. Neem de kipfilets uit de marinade en leg ze in een ondiepe ovenschaal. De rest van de marinade hebt u niet meer nodig. Plaats de schaal 20 minuten in de oven, of tot de kipfilets gaar maar nog wel sappig zijn.

Saus:
Vermeng intussen in een middelgrote kom de ui, komkommer, verse koriander en de resterende 2½ dl yoghurt. Serveer deze saus bij de kip.

Variatie: voeg eens 2 eetlepels tomatenpuree toe aan de marinade.

Serveer met een lekkere salade en (zilvervlies)rijst of naan brood.

Kip tandoori
Tags: