Blijvend afvallen met hypnotherapie; zo werkt dat

Blijvend afvallen met hypnotherapie.

Wie heeft er niet ooit een dieet gevolgd?

Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft wel eens een dieet heeft gevolgd, maar helaas zijn de meeste dieetpogingen gedoemd te mislukken. Er zijn altijd duidelijk aanwijsbare oorzaken voor overgewicht maar blijvend afvallen blijft voor de meeste mensen een probleem. Met behulp van Hypnotherapie is het wel mogelijk.

Wat feiten over overgewicht

In Nederland heeft bijna de helft van alle volwassenen overgewicht en bij ongeveer 16% spreken we van ernstig overgewicht, oftewel obesitas. Behalve dat dit een enorme impact kan hebben op je eigenwaarde en je sociale leven, heeft het ook enorme consequenties voor je gezondheid. Zo geeft obesitas een verhoogd risico op suikerziekte, hoge bloeddruk, gewrichtsslijtage en hart- en vaatziekten. Daarnaast hebben mensen met obesitas vaak last van kortademigheid, snurken, slechte conditie, enzovoorts.

Genoeg redenen dus om iets aan dat overgewicht te doen en ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft wel eens een dieet gevolgd of volgt nu een dieet. Helaas leert de praktijk dat diëten voor de meeste mensen niet werkt. In eerste instantie lukt het vaak wel om die kilo’s kwijt te raken en met een crash-dieet gaat dat zelfs vaak heel snel en redelijk gemakkelijk. Studies laten echter zien dat dit soort diëten niet werken en dat de meeste mensen binnen een paar jaar weer op hun oude gewicht zitten of zelfs zijn aangekomen. We noemen dit ook het JoJo effect.
Vaak lukt het afvallen dus niet.

Maar waarom lukt het nou niet?

emotie etenEr kunnen verschillende redenen zijn waarom het niet lukt. Zo zijn er lichamelijke en mentale redenen die een rol spelen bij het ontstaan van overgewicht en de mentale redenen zijn in de meeste gevallen de werkelijke oorzaak van het overgewicht.
Voorbeelden van lichamelijke redenen zijn calorie-inname en bewegingspatronen. Maar ook je darmflora en schommelingen in je bloedsuikerwaarden spelen een grote rol. Voorbeelden van mentale redenen zijn emoties (emotie-eten) en belemmerende overtuigingen (bijvoorbeeld: dikke mensen zijn gezellige mensen). Het aanpakken van alleen lichamelijke redenen zal op de lange termijn meestal niet werken, omdat de oorzaak van het overgewicht niet verdwenen is. Je moet dan voornamelijk op wilskracht je leefstijl aanpassen en het dieet volhouden en je wilskracht is eigenlijk niet voor gemaakt voor lange termijn doelstellingen. Afvallen puur op wilskracht betekent dat je continue in gevecht bent met jezelf. Een vermoeiende en oneerlijke strijd.

Hoe kan het dan wel?

Een veel slimmere manier om af te vallen en op gewicht te blijven is om niet alleen de lichamelijke maar juist ook de mentale redenen voor het overgewicht aan te pakken. En dat is heel goed mogelijk met behulp van hypnotherapie.

Hoe werkt dat dan?

Al je emoties, gevoelens en overtuigingen liggen opgesloten in je onderbewustzijn en door middel van hypnose is het onderbewustzijn te beïnvloeden. Je kan bijvoorbeeld het onderbewustzijn laten geloven dat je na een half bord eten overvol zit of dat je niet meer van zoetigheid en chocolade houdt. Ook kan je er voor zorgen dat als je emoties je aanvliegen, dat je niet meteen de neiging krijgt om naar eten te grijpen.

Met directe hypnose, een speciale techniek, haal je dus de oorzaak van je overgewicht weg en zorg je er voor dat je als vanzelf minder gaat eten, gezonder gaat eten en meer gaat bewegen. Zonder moeite, zonder honger en je voelt je daar helemaal goed bij. En dit is ook een blijvend effect.

Er zijn verschillende programma’s voor afvallen, passend voor elke reden voor je overgewicht, zoals:
• HYPNOafvallen, voor als je een aantal kilo kwijt wilt
Virtuele Maagband, voor mensen met obesitas (BMI >30)
Elk programma is een combinatie van één tot drie directe hypnose sessies, voedingsadviezen en tools om het afvallen nog gemakkelijker en plezieriger te laten verlopen.
Neem voor meer informatie over hypnotherapie rustig contact met mij op of plan geheel vrijblijvend een afspraak voor een informatie / intake gesprek.

Petra

 
 
HYPNOhealth

Blijvend afvallen met hypnotherapie; zo werkt dat