Appel Chips

Appel Chips

Deze gezonde en natuurlijke appel chips is een heerlijke snack wanneer je zin hebt in iets lekkers, maar chips en snoep liever laat staan. De appel chips is eenvoudig klaar te maken, al duurt het een tijd om ze te bakken. Vers uit de oven zijn ze natuurlijk het lekkerste, maar in een luchtdicht afgesloten pot zijn ze nog weken houdbaar.

Ingrediënten:

– 2 appels (2 bakplaten vol)
– kaneel poeder
– citroensap

Zo maak je het:

– Verwarm de over voor op 100 graden Celsius en bekleed twee bakplaten met bakpapier
– Was de appels grondig en verwijder het klokhuis. Als je geen appelboor hebt, snijd de appel dan in partjes en verwijder klokhuis. De schil mag blijven zitten.
– Snijd de appel in plakjes van ongeveer 2mm dik. Gebruik hiervoor een kaasschaaf, een mandoline of gewoon een scherp mes.
– Besprenkel de appelpartjes met wat citroensap en bestrooi aan twee kanten met kaneel.
– Verdeel de appelschijfjes over de bakplaten. Zorg dat de plakjes niet over elkaar heen liggen.
– Bak de appelschijfjes in 2-2.5uur licht bruin en knapperig.

 

Appel Chips
Tagged on: